Të jetosh në Greqi

Një udhëzues praktik për të lëvizur, që jetojnë, punojnë dhe udhëtojnë në Greqi, plus musing dhe misadventures nga një amerikan në Athinë

Vendet që gëzojnë udhëtimin pa viza në Greqi

BE / Shengen kontrollit të pasaportave - enet.gr

Të gjithë qytetarët nga vendet e BE dhe të Shengen gëzojnë udhëtimin në Greqi pa vizë, plus disa qytetarë jo-të BE-së nga vendet me të cilat Greqia ka nënshkruar një marrëveshje.

Vizat përcaktohen nga pasaportën tuaj dhe vetëm shtetësinë tuaj. Martesa me një të BE-së / shtetas grek dhe / ose pasaportën e bashkëshortit tuaj nuk ka rëndësi; Marrëdhëniet e gjakut po ashtu nuk kanë rëndësi.

Udhëtarët duhet të ketë një pasaportë ose dokument tjetër udhëtimi të vlefshëm për të paktën tre (3) muajve të fundit nga data e synuar nisjes.

to Greece. Të gjithë qytetarët nga këto vende nuk kanë nevojë për vizë për të vizituar apo të udhëtojnë në Greqi.

* Neni fundit 2 janar 2015. Megjithatë, përgjigjet në komentet e pasqyrojnë rast të veçantë e një personi dhe çfarëdo ligjet ishin në fuqi në atë kohë.

Shtete anëtare të Shengenit që nga janari 2015

Qytetarët e 26 shteteve anëtare të Shengenit nuk kanë nevojë për vizë.

Austri
Belgjikë
Republika Çeke
Danimarkë
Estoni
Finlandë
Franca dhe Monako
Gjermani
Greqi
Hungari
Islandë
Itali
Letoni
Lihtenshtajni
Lituani
Luksemburg
Maltë
Holandë
Norvegji
Poloni
Portugali
Sllovakia
Sllovenia
Spanjë
Suedi
Zvicra

Vendet e BE

Qytetarët nga këto vende të BE-së që nuk janë pjesë e Shengenit mund të vizitoni Greqinë pa vizë.

Bulgari
Kroaci që nga 1 korrik 2013
Qipro
Irlandë
Rumani
Mbretëria e Bashkuar

Vendet jashtë BE-së

Shtetasit e vendeve të mëposhtme të BE-së që nuk mund të udhëtojnë në Greqi pa u marrë një vizë Shengen ose kombëtar nga konsullata greke / ambasadë dhe mund të qëndrojnë një maksimum prej 90 ditësh brenda një periudhe 180 ditore, si një turist. Gjatë kësaj kohe, (s), ai nuk është e lejuar për të punuar në Greqi apo ndonjë vend / Shengen të BE-së pa u siguruar një leje pune; dhe (s) ai nuk lejohet të qëndrojnë më gjatë se 90 ditë në çdo periudhë 180-ditore pa u aplikuar për një leje qëndrimi.

Nëse ju nuk jeni një qytetar nga një prej këtyre vendeve me pasaportën e duhur, dhe ju nuk keni leje qëndrimi nga BE ose vendet e Shengenit listuara në seksionet e mëparshme, të ndalet tani. Ju duhet një vizë.

Shqipëri (mbajtësit e pasaportave biometrike, si e 15 dhjetor, 2010) * Ka raportime për diskriminim në kufi.
Andorra
Antigua dhe Barbuda (shtuar 29 maj 2009)
Argjentinë
Australi
Bahamas (shtuar 29 maj 2009)
Barbados (shtuar 29 maj 2009)
Bolivi
Bosnja (mbajtësit e pasaportave biometrike, si e 15 dhjetor, 2010)
Brazil
Brunei
Kanadë
Kili
Kostarikë
Kroacia
El Salvador
Guatemala
Selia e Shenjtë (shteti i Vatikanit)
Honduras
Hong Kong (blu dhe të kuqe pasaporta)
Izrael
Japoni
Makao (mbajtësit e Rajon Administrativa Especial de Macau)
of discrimination at land border) Maqedoni / IRJM (si e 19 dhjetor 2009; raportime për diskriminim në kufirin e tokës)
Malaysia
Mauritius (shtuar 29 maj 2009)
Meksikë
Moldavia (mbajtësit e pasaportave biometrike, si e 27 prill 2014)
Monako
Mali i Zi (mbajtësit e pasaportave biometrike, si e 19 dhjetor, 2009)
Zelanda e Re
Nikaragua
Panama
Paraguaj
St Kitts dhe Nevis (shtuar 29 maj 2009)
San Marino
Serbia (mbajtësit e pasaportave biometrike, si e 19 dhjetor, 2009)
Sishel (shtuar 29 maj 2009)
Singapor
Korea e jugut
Tajvan (vetëm mbajtësit e pasaportave që përmbajnë një numër të ID që nga 11 janar 2011)
Turqi (pasaportat e gjelbër vetëm, si i 28 korrik 2010;.. Personave të caktuar të cilët janë anëtarë të shoqatave dhe klubeve sportive Udhëtimi pa viza për shtetasit turq u diskutua në mars të vitit 2013, por asgjë nuk i miratuar)
Shtetet e Bashkuara
Uruguai
Venezuela

). Shtetasit turq mund të vizitoni ishujt e Kios, Kastellorizos, Kos, Lesvos, Rodos dhe Samos për 15 ditë pa vizë në mes të majit dhe tetorit të vitit 2013 (Kathimerini, Agelioforos). Program pilot në vitin 2012 i dha fund 8 shtator Shumë udhëtarë, tha se procesi i "pa viza" ishte shumë burokratik dhe të njëjta si të aplikoni për një vizë Shengen (Zaman i sotëm).

Kandidatët e ardhshëm liruar nga vizat

Bashkimi Evropian ka propozuar se kombet e mëposhtme hyjnë statusin pa viza në të ardhmen.

China Saint Lucia
Kolumbi Shën Vincenti dhe Grenadinet
Dominica Samoa
Grenada Ishujt Solomon
Kiribati Timor-Leste
Ishujt Marshall Tonga
Micronesa Trinidad dhe Tobago
Nauru Tuvalu
Palau Emiratet e Bashkuara Arabe
Peru Vanuatu
Rusi

Që nga update e fundit, qytetarët nga këto vende ende kanë nevojë për vizë dhe duhet të aplikojnë në konsullatën përkatëse / ambasadë. Qytetarët nuk duhet të varet nga burimet e lajmeve që raportojnë shpresat, vota, marrëveshjet dhe miratimet, e cila është jo e njëjtë me zbatimin zyrtare vërtetë të jetës.

Pyetjet më të shpeshta

1. Nëse keni një qëndrimi / leje pune

Në përgjithësi, qytetarëve jo komunitarë të çdo kombësie me një të vlefshme, qëndrimi paskaduar / punë lejes / kartës ose leje për të qëndruar në një shtet anëtar të BE ose Shengen listuara më sipër mund të udhëtojnë në Greqi pa vizë deri në 90 ditë në çdo periudhë prej 180 ditore.

Ju inkurajohen të kontaktojnë autoritetet vendore - zakonisht Ministrisë së Brendshme, agjencia kufitare apo qendër të imigracionit - për atë që qëndrimi juaj / Leja e punës ju jep të drejtën për të bërë; dhe / ose greke ambasada / konsullata e vendit tuaj aktual të banimit për të konfirmuar nëse keni nevojë për vizë për të vizituar Greqinë. Pse të konfirmuar? Sepse njerëzit në forume online bëjnë gabime, BE-ja nuk është një shtet, dhe është e pamundur që të njohin ligjet e ndryshme dhe gjithnjë në ndryshim rregullojnë qindra e lejeve dhe vizave të lëshuara në 27 vende të veçanta dhe çfarë të drejta kanë dhënë ata që i mbajnë ato.

2. Nëse vendi juaj nuk është në listë

Nëse vendi juaj nuk është në asnjë nga listat e mësipërme dhe ju nuk jetoni në BE me një leje qëndrimi / qëndrimi, ju duhet të shkoni në konsullatën greke / ambasadë dhe të aplikojnë për një Shengen jo-emigrant apo vizë kombëtare që i jep You hyrje, kështu që një afishe apo skicë në libra mund të vendoset në pasaportën tuaj. Ju duhet të pyes drejtpërdrejt me stafin zyrtare në lidhje me:
a) Nëse keni nevojë për një takim,
b) orarin e punës,
c) dokumentet që ju duhet për të sjellë,
d) tarifat (nëse është e aplikueshme); bashkëshortët dhe fëmijët e shtetasve të BE-së nuk duhet të ngarkohen tarifat)

Kliko, "Konsullatat greke / Ambasadat të gjithë botën" për të gjetur një të afërt ju ose telefononi informacione apo të shikoni në directory telefonit.

3. Nëse jeni të martuar apo të lidhura me një shtetas grek apo të BE-së

Shtetësia e bashkëshortit tuaj, prindi ose fëmija nuk ka asnjë ndikim në statusin tuaj të vizave të udhëtimit. Ajo vetëm ka rëndësi çfarë është qytetaria, pasaporta dhe qëndrimi / leje të qëndrojnë të keni dhe çfarë ata të drejtë që ju të bëni.

  • Nëse ju jeni një qytetar jo komunitar që jetojnë në BE, duhet të keni një leje qëndrimi / qëndrimit. Shih seksionin më sipër "Nëse keni një leje qëndrimi / pune."
  • Nëse ju jeni një qytetar jo komunitar që jetojnë jashtë BE-së dhe vendi juaj nuk është në "vendet jo të BE-së" listën, shtetësia e bashkëshortit tuaj apo gjakut të afërm nuk i jep privilegje të veçanta ose të bëjë që ju të liruar nga sigurimi i një vizë për të udhëtuar dhe vizita të përkohshme në BE si student, biznesmen apo turistike. Ajo vetëm zvogëlon numrin e dokumenteve të kërkuara dhe ju përjashton nga pagesa e një tarifë nëse ju jeni bashkëshorti jo-të BE-së ose fëmijë i mitur i një qytetari të BE-së.

Nuk ka gjë të tillë si një dhëndër (e) ose vizë bashkëshortit për Greqinë.

4. qëndrojnë më gjatë se 90 ditë në Greqi

Qytetarët e BE-së që qëndrojnë më gjatë se 90 ditë në Greqi janë të detyruar të regjistrohen në byronë së një të huaji në qytete apo departamentin lokal të policisë në zonat rurale për të siguruar një certifikatë qëndrimi të përhershme. Qytetarët kroatë nevojë për një leje qëndrimi / pune për të hyrë në tregun e punës në Greqi deri në korrik 2015.

Qytetarët jashtë BE-së, me plane për të emigruar në mënyrë të përhershme në Greqi apo punë në Greqi duhet të konsultohet me konsullatën greke / ambasadën në vendin e tyre aktual të banimit për të kuptuar nëse i vizave një të veçantë 'D' është e nevojshme - nuk mbështeten në një mik, të afërm apo forum, ose ju mund të merrni këshilla të pahijshme, të hyjë në një status të paligjshëm, të gjobiten, burgosen dhe / ose me forcë dëbuan në atdheun tuaj. Pas ulje në Greqi, ju janë të nevojshme për të aplikuar për një punë dhe / ose qëndrimit leje brenda 30 ditëve.

” to understand possible penalties. Nëse keni ndërmend të punoni në mënyrë të paligjshme në Greqi, apo nuk kanë një rrugë për të marrë një leje, e cila është shpjeguar në "Sa qytetarëve jo komunitarë mund të merrni një leje për të lëvizur, jetojnë dhe punojnë në Greqi," ju lutem shihni "Overstaying një 90- Viza ditë në Greqi "për të kuptuar se dënimet e mundshme.

Burimet

"Kërkesave për viza për shtetasit e vendeve jo anëtare të BE-së" - portal i BE-së
"BE-ja heq vizat hyrëse për Maqedoninë, Malin e Zi dhe Serbinë" - Deutsche Welle
"Shqiptarët, boshnjakët festuar udhëtimin pa viza në Greqi dhe në Shengen" - Reuters
"BE-ja duket në heqjen vizë për kineze, rusët" - AFP
"Vizitorët nga Turqia mund të vizitoni ishujt grekë viza pa nën programin pilot" - Amna
"Vizitorët turq mund të marrin viza në porte" - Lajme Agjenda greke
"Vizitorët nga Turqia mund të vizitoni ishujt grekë", - Kyiv Post
"KE propozon udhëtimin pa viza për qytetarët e vendeve të 16 ishujve" - Komisioni Evropian Komunikatë për shtyp
"Rusia, BE-ja të lëvizë drejt udhëtimit pa viza" - Reuters

Postimet e ngjashme

"Udhëtarët jo komunitarë duhet 50 euro në ditë"
"Si qytetarë amerikanë / jo të BE-së mund të lëvizin, jetojnë dhe punojnë në Greqi"
"Punë verore në Greqi"

Foto nga greekconsulate.org

73 Komente

Viktor shkroi @ 5 korrik, 2009 at 08:35

Përshëndetje ! Unë jam qytetar jo komunitar kanë 2 javë për viza të udhëtimit Greqia Shengen dhe kanë në plan të lundrojnë nga Turqia për të ankorohen në fillim Limnos. Ku mund të gjej zyrën e kontrollit të pasaportave për të shtypur "hyrjen"? e fundit Greqia plani spirancë Samos, e njëjta pyetje - Ku mund të gjej për të shtypur "dalje"?

faleminderit shumë për ndonjë këshillë në lidhje me kontrollin e pasaportave për lundrim jo-të BE-së rreth ishujve grekë.

Best regards, Viktor

Kat Përgjigje:

Hi Viktor. Kjo është një pyetje e shkëlqyer, dhe ju falënderoj për të kërkuar. Si unë e kuptoj, ju duhet të fluturojë një flamur kortezie greke dhe flamurin 'Q' derisa Portit Autoritetet në Limnos (portin e hyrjes) vijnë bordit dhe shikoni dokumentat e anijes dhe pasaportën tuaj. Ata do të lëshojë një Kyçu Transit që ju lejon të lundrojnë në ujërat greke, dhe kjo mund të inspektohen nga Portit Autoritetet në vende të tjera të tokës. Megjithatë, Emigracionit nuk do të vulosë pasaportat në hyrje për në Greqi ose në dalje kur është jashtë një anije private / jaht.

dennis shkroi @ 17 korrik, 2009 at 16:49

ju lutem mund dikush në Serbi dhe Mal të Zi të udhëtojnë në Greqi pa viza?

Kat Përgjigje:

A e shihni Serbinë dhe Malin e Zi në listën pa viza? Jo. Pastaj përgjigja është jo. Ju lutem lexoni më me kujdes apo pyetje të ardhmen do të fshihen sipas politikës sime.

Konstandini shkroi @ 24 korrik, 2009 at 19:55

Seksioni "Nëse jeni të martuar me një shtetas grek apo të BE-së", është i paplotë - kjo vlen të përmendet se duke u martuar me një shtetas të BE-së ju jep të drejtën e trajtimit preferencial në marrjen e vizave turistike për vizita deri në 90 ditë. Bashkëshortët e qytetarëve të BE-së mund të marrin viza turistike për të lira, pa nevojën e paraqitjes së një itinerar apo prova e fondeve. Në varësi të konsullatës përfshirë, ju nuk mund të duhet të ketë një sigurim shëndetësor, si edhe.

Kat Përgjigje:

Kjo nuk është e paplotë. Sipas ligjit, direktivën e BE-së dhe në teori, bashkëshortët e shtetasve të BE-së duhet të gëzojë trajtim preferencial. Megjithatë, në realitet kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë, dhe unë mund të jap të paktën dy shembuj duzinë në rrethin tim vetëm kur kjo nuk ishte rasti.

Me pak fjalë, "kjo varet" nga disa faktorë, si shumë gjëra në lidhje me Greqinë. Kjo është një arsye unë të inkurajuar njerëzit për të kontrolluar drejtpërdrejt me Konsullatën greke ose Ambasada, dhe unë theksoj se "Rezultatet mund të ndryshojnë" në Warning tim dhe Disclaimer.

Margaret shkroi @ 9 gusht, 2009 at 08:40

Ju lutem vini re se Bahamas u shtua në listën pa viza efektiv 2009.

Kat Përgjigje:

Ke te drejte. Një numër i vendeve janë shtuar më 29 maj, 2009 në Shengen listën liruar nga vizat, dhe unë ndryshuar të gjitha nenet përkatëse në përputhje me rrethanat. Faleminderit për të vënë atë.

Patricia shkroi @ 22 janar, 2010 at 20:37

Días Somos chilenos e iremos de vacaciones y tb pasaremos por Grecia hyrje ishte, donde më dirijo para obtener la Turistica vizave en el Aeropuerto de Atenas?, Gracias

Ne jemi kilianë të cilët do të shkojnë me pushime në Greqi për disa ditë, ku mund të marrë një vizë turistike në aeroportin e Athinës? Faleminderit.

Kat Përgjigje:

Asnjë necesita la Turistica vizave para Grecia. Disfrute sus vacaciones!

Ju nuk keni nevojë për një vizë turistike për Greqinë. Gëzojnë pushimet tuaja!

Nancy shkroi @ 1 dhjetor, 2010 në 12:16

Unë kam një vizë studentore për një vit të tërë në Greqi, ajo është e ndryshme nga miqtë e mi që të merrni vetëm për tre muaj. Unë do të qëndrojë në Greqi gati katër muaj për të përfunduar klasat e mia, kështu që duhet të aplikojë për një leje qëndrimi?

Kat Përgjigje:

Viza Studenti ju jep të drejtën për të jetuar në Greqi, pa aplikuar për leje qëndrimi. Në qoftë se kjo është një vizë me shumë hyrje, atëherë ju mund të udhëtojnë jashtë dhe të ri-hyjnë për aq herë sa ajo listat. Megjithatë, në qoftë se ajo është një vizë me një hyrje dhe keni ndërmend të udhëtonte dhe të ri-hyjnë në Greqi për herë të dytë ose të tretë herë, atëherë ju duhet të aplikoni për një leje qëndrimi.

Ju gjithashtu do të duhet për të aplikuar për leje qëndrimi grek në qoftë se keni ndërmend të punojnë në Greqi. Një vizë studentore ju jep të drejtën për një leje qëndrimi lejuar ju që të punojnë me kohë të pjesshme për deri në 6 muaj. Por nëse ju nuk kanë plane për të punuar këtu, nuk ka nevojë për të aplikuar për një leje. Vetëm të gëzojnë veten.

Faleminderit për pyetjen tuaj. Kjo ishte një e mirë.

Nancy shkroi @ 22 dhjetor, 2010 në 15:49

Faleminderit për përgjigjen tuaj! Një pyetje më shumë, viza studentore im është i D lloji, unë mendoj se nuk është e Shengenit, sepse unë nuk mund të gjeni "Shengen", kështu që unë mund të udhëtojnë rreth?

Kat Përgjigje:

Ajo duhet të thonë qartë nëse ajo është Shengen.

Në qoftë se kjo nuk është një vizë Shengen, atëherë kjo është një vizë kombëtare D që vetëm ju lejon të udhëtojë për në / nga / brenda Greqisë. Prandaj, ju duhet të sigurojnë viza nga konsullata ose ambasada përfaqësojnë vendin në të cilën ju do të donte për të udhëtuar. Për shembull, në qoftë se ju dëshironi të udhëtoni për në Itali, ju duhet të shkoni për të Ambasadës Italiane / konsullatës në Greqi dhe të aplikojnë për një vizë.

Nancy shkroi @ 16 janar, 2011 në 18:45

Hi Kat - në rrezikun e gjetjes yelled at - i sinqertë - Unë i kam lexuar dhe ri-lexuar artikujt tuaj fantastike - por ende nevojë për sqarim për një pyetje të Shengenit. Fal mua - por ju keni një dhuratë të shquar për të qenë i qartë dhe me shkrim në ligjet misterioze në një mënyrë të tretshëm. Si ju dhe unë të dy e dimë, nëse unë kërkoj nga konsullata greke, unë do të merrni përgjigje të ndryshme - përgjigjet tuaja janë më të qarta dhe më të besueshme.

Unë jam një qytetar kanadez (në pension / mjeteve të pavarura). Unë shkoj në Greqi në vit - nga 1 deri në 3 muaj në një kohë (për 25 vjet tani). Vitin e kaluar, kam filluar procesin për të blerë tokë dhe jam në procesin për marrjen e miratuar për atë nga Govt QRK. Unë jam duke shkuar për të shpenzuar 76 ditë në Kretë këtë dimër. 17 shkurt deri në maj 4. Unë mund të dëshirojnë të kthehen në tetor për të mbikqyrur përparimin e ndërtimit. Turpi im më gjatë nëse unë duhet të qëndroj jashtë 90 ditë ose 180 ditë. Deri në tetor, 180 ditë nuk do të ketë kaluar - do të thotë unë vetëm 14 ditë në atë origjinale 90 që filloi në shkurt? Ose unë do të jetë në rregull. Unë jam e hyrjes dhe daljes në Zonën përmes Frankfurt.

Faleminderit….

Kat Përgjigje:

Hi Nancy,

Ju lutem kuptoni se unë jam i fortë me njerëz që kanë plagjiat, shpifur, kërcënuar ose ndërpritet më herët - zakonisht për të mos qenë Greqisht - dhe (ironi) e përdorur të dhënat e mia. Dhe, edhe atëherë, unë jam ende e bukur. My Politika thotë se unë fshini pyetje të tepërta, por unë shpesh tregojnë falje, të botojë ato gjithsesi dhe të përsëritur veten. Unë së shpejti mund të zbatojë politikën si e shkruar, sepse unë nuk mund të vazhdojë të qëndrojë deri në 3 të mëngjesit për të ndihmuar njerëzit. Nuk është e nevojshme për të kompliment mua për të marrë ndihmë.

Rregulli Shengen është një maksimum prej 90 ditësh në çdo periudhë 180-ditore. Në 180 ditë fillon në ditën që ju të hyjë në zonën Shengen. Duke supozuar Frankfurt lebroz juaj nuk është një ditë më parë më 16 shkurt, 180 ditë juaj fillon drejtimin në 17 shkurt Kjo do të thotë që ju mund të qëndroni në Shengen (duke përfshirë edhe Greqinë) për një periudhë maksimale prej 90 ditësh deri më 17 gusht, e cila është 180 ditë nga 17 shkurt . Ju jeni në të qartë.

Nga koha që ju të kthehet në tetor, maksimumi 90 ditë në çdo periudhë 180-ditore nuk do të jetë një faktor. Ajo do të jetë vetëm një faktor, nëse ju u kthye para gushtit 17 Pra, në qoftë se ju mbërrini më 1 tetor, ju mund të qëndroni 90 ditë deri në rreth 1 prill 2012, i cili është 180 ditë nga 1 tetor.

Mund të shihni se si maksimale 90 ditë në çdo periudhë vepra 180-ditore? Kjo nuk është një çështje e duke qëndruar jashtë për 90 ditë ose 180 ditë. Kjo është një çështje e sa prej atyre 90 ditëve është përdorur në çdo periudhë 180-ditore.

Itinerari që keni planifikuar nuk do të shkaktojë që të rrinin vizën në Greqi, në mënyrë që të gëzojnë udhëtimin tuaj dhe mirë e fat me shtëpinë. Shpresë për të parë ju këtu përsëri! :)

Rhonda shkroi @ 14 mars, 2011 në 12:34

Djali im është duke udhëtuar në pasaportë Australiane, ai ka kaluar gati 3 muaj në Norvegji. Ai ka thënë se ai ka për të lënë për 3 muaj para se ai të mund të kthehen në ndonjë nga vendet e Shengenit. A është kjo e saktë, a ka ndonjë mënyrë që ai mund të kthehet ndonjë më herët nëse ai dëshiron?

Kat Përgjigje:

Hi Rhonda, kjo është e vërtetë.

Si I hollësi më sipër, mbajtësit e pasaportave australianë mund të jenë në Shengen për një maksimum prej 90 ditësh në çdo periudhë 180-ditore. Pra, në qoftë se ai ka qenë në Norvegji për 90 ditë, ai ka nevojë për të lënë Shengen për 90 ditë para se ai mund të kthehet. Mënyra e vetme rreth kësaj do të ishte për të aplikuar për të dhe lëshohet një vizë për qëndrim të gjatë para se ai u largua Australinë dhe / ose të kualifikuar për një leje qëndrimi në Norvegji apo një vend tjetër Shengen për të qëndruar më gjatë.

Nëse ai përpiqet të kthehen më shpejt, ai pothuajse me siguri do të jetë hyrja e mohoi.

Ai mund të qëndrojnë më gjatë se 90 ditë, por ai do të gjobitet për overstaying vizën e tij pas largimit Norvegjia / Shengenit dhe dënimet janë mjaft të pjerrta, plus mundur zeza deri në pesë vjet.

Keynan shkroi @ 19 mars, 2011 në 13:01

Unë jam duke mbajtur një pasaportë Somali dhe kanë një leje qëndrimi në Bosnje, kështu që mund ta vizitojnë në Holandë pa vizë, ose i duhet të aplikojnë për vizë Shengen?

ju lutem këshilla.

Kat Përgjigje:

Në mënyrë që të udhëtojnë pa viza në Holandë (apo, siç e quajti atë, Holandë), ju duhet të jetë një qytetar dhe të ketë një pasaportë nga një prej vendeve të Shengenit, BE ose jo-BE të listuara më sipër; ose kanë një leje qëndrimi nga një prej vendeve të Shengenit ose BE-së të listuara më sipër.

Somalisht dhe Bosnja janë në asnjë nga këto lista. Prandaj, ju duhet të shkoni më të afërt holandez ambasadën / konsullatën dhe të aplikojnë për një vizë.

Eloise shkroi @ 8 Prill, 2011 në 23:15

Hi, Unë kam dy pyetje.

1) Unë jam mbajtësi i Afrikës së Jugut pasaportë me "leje qëndrimi për të qëndruar në Britani të Madhe" (i martuar me një qytetar britanik) nuk kam nevojë për vizë për të vizituar Greqinë për një pushim 2 javë? A është kjo e njëjtë me një leje qëndrimi paskaduar?

2) Në qoftë se unë kanë nevojë për vizë, jam në gjendje për të marrë atë para se unë të librit pushimet e mia?

Faleminderit

Kat Përgjigje:

Nën 'Fjalorth' dhe 'Kompletimi i aplikimit SET (M) si bashkëshorti / bashkëshortja e një shtetasi në Mbretërinë e Bashkuar' në Agjencinë Kufitare në Mbretërinë e Bashkuar, ai thotë se qëndrimi pa afat (ILR) është "leje për të qëndruar përgjithmonë (shlyejë) në Mbretërinë e Bashkuar , të lirë nga kontrolli emigracionit. "

Nën 'Udhëtimi jashtë vendit, "ai thotë se" ju jeni të lirë për të udhëtuar jashtë vendit dhe kthehen, me kusht që ju mund të tregojnë provat oficer emigracioni në pasaportën tuaj apo dokumentin e udhëtimit që ju keni leje qëndrimi pa afat. "

Pastaj nën 'vizave për qytetarët të Jashtme' në Ambasadën greke në Mbretërinë e Bashkuar, ai thotë se "Familjarët e BE-së / ZEE / shtetasit CH cilët janë bartës të dokumentacionit përkatës të qëndrimit britanik (Foto) nuk kërkojnë një vizë për të hyrë në Greqi , me kusht që ata janë të shoqëruar nga shtetas të BE-së, ose ata do të bashkohen atij / asaj. "Ju lutem klikoni lidhjen dhashë, shikoni në foto dhe shikoni nëpër listën e pergjigjeve te pyetjeve të shpeshta. I dyshuari ju nuk keni nevojë për vizë për Greqinë, por unë nuk mund të shoh se çfarë dokument qëndrimit që ju keni.

Kam gjetur këto përgjigje me një kërkim të thjeshtë në Google, edhe pse unë nuk jam duke jetuar në Britani të Madhe apo të bashkëshortit të një qytetari në Mbretërinë e Bashkuar. Merrni përparësi të burimeve të mjaftueshme e Britanisë së Madhe dhe të dobishme Kontakt zyrave.

Udhëtim Të mbarë!

Alp shkroi @ 15 prill, 2011 at 12:22

Hi, unë jam duke mbajtur një pasaportë turke dhe unë kam një leje qëndrimi afatgjatë për Rumaninë, e cila është në BE, por ende jo-Shengen. A ka kjo leje qëndrimi më lejoni të vizitojnë Greqinë pa viza? ju falenderoj paraprakisht për këshillën tuaj.

Kat Përgjigje:

Përgjigje për pyetjen tuaj është në artikullin e mësipërme nën 'Nëse ju keni një banesë / leje pune. "

Ju dhënë informacion të mjaftueshëm për mua për të ndihmuar më tej, unë e di asgjë për leje pune rumune, dhe unë nuk flas / lexojnë rumune. Nëpërmjet një kërkim të thjeshtë në Google, kam gjetur Ministrisë së Brendshme të Rumanisë dhe një lidhje në këtë faqe: http://www.mai.gov.ro/engleza/index02.htm#util

... E cila më çoi në këtë faqe rreth lejeve. Shikoni nën 'Cetateni jo të BE-: http://ori.mai.gov.ro/

Kontaktoni autoritetet lokale për më shumë informacion në lidhje me çfarë të drejta ju është dhënë me leje.

eufenil shkroi @ 6 maj, 2011 në 23:28

hi,
Burri im dhe unë jemi duke planifikuar për të vizituar Greqinë për 1 javë këtë verë që vjen. Ai është një qipriot, por unë jam nga Filipinet, nuk kam ende nevojë për të siguruar një vizë turistike për të hyrë dhe për të vizituar Greqinë për 1 javë?

Kat Përgjigje:

Është Filipinet në listën e vendeve jo të BE-së pa viza? Jo.

Duke qenë i martuar me një qipriot, shih "Nëse jeni i martuar me një shtetas grek apo të BE-së."

jorge shkroi @ 9 maj, 2011 në 15:18

Hi, Unë jetoj në SHBA, unë jam nga Kuba me pasaportë nga Kuba dhe unë kam vendbanim të përhershëm (kartë e gjelbër) të SHBA-ve.
Unë dua të udhëtojnë në Greqi për pushime. Unë kam nevojë për vizë?
Faleminderit.

Kat Përgjigje:

Është Kuba në listën e vendeve jashtë BE-së? Jo. A është SHBA në listën e vendeve të BE-së / Shengen? Jo. Ju duhet një vizë.

Candice shkroi @ 10 maj, 2011 në 23:32

Hi Kat,

Keqardhjet e mia për të bërë ju të përsëritur veten. Por unë jam shumë i sigurtë se çfarë të bëjmë. Unë jam një mbajtës i Afrikës së Jugut pasaportë me Indef lënë të mbetet në OKB dhe jetuar këtu për 8 vjet. A i duhet një vizë për greese në qoftë se unë jam duke shkuar në një festë 2 javë

Shumë faleminderit për ndihmën tuaj

Candice

Kat Përgjigje:

Ju nuk japin informata të mjaftueshme për mua për t'ju ndihmuar. Megjithatë, Nëse ju thotë në Mbretërinë e Bashkuar, atëherë ju lutem shikoni të njëjtën përgjigje i dha komentator 'Eloise' lart si ajo është gjithashtu një mbajtës pasaportë Afrikës së Jugut, mban të njëjtin lloj të lejes dhe kërkoi të njëjtën pyetje. Të gjitha të mirë.

Aune shkroi @ 16 maj, 2011 në 17:48

Hi,

Unë jam një Kombëtare Namibian martuar me një shtetas britanik dhe në posedim të një vize 2 vjeçar bashkëshortit / leje qëndrimi. Megjithatë, unë do të doja të di nëse kam nevojë për vizë për të shkuar për një javë në pushime në Greqi. Pushime ime në Greqi është rezervuar tashmë për të shkuar në kohën e një jave, nuk ka përgjigje në Ambasadën dhe kam nevojë për sqarim të lutem, para se të kthehet deri në aeroport. Ju lutemi të këshillojë urgjentisht. Faleminderit.

Kat Përgjigje:

Siç kam thënë Candice dhe Eloise i cili kërkoi të njëjtën pyetje, unë jam një ekspert në Greqi. Unë nuk jam i përgatitur në ligjet në Mbretërinë e Bashkuar ose qëndrimit në Mbretërinë e Bashkuar / lejeve të punës, dhe unë nuk kanë kohë apo dëshirë për të mësuar, kështu që unë nuk e di se çfarë kjo leje ju jep të drejtën për të bërë, ose në qoftë se ajo zëvendëson nevojën për një vizë. Përveç ambasadës greke, ju mund të përfitojnë nga burime të mjaftueshme e Britanisë së Madhe duke ndjekur lidhjet unë parashikuara në përgjigje të Eloise dhe / ose të hetojë në kontaktoni zyrat e Agjencisë Kufitare në Mbretërinë e Bashkuar.

Mënyra tipike për të planifikuar një pushim është që së pari të parë nëse keni nevojë për një vizë, atëherë bileta dhe strehim, jo ​​anasjelltas libër.

samroon shkroi @ 16 qershor, 2011 në 22:35

Unë jam somlian dhe i jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar i kanë një certifikatë të përhershëm të dokumentit të udhëtimit identiteti për të qëndruar në UK Unë kam qenë në Mbretërinë e Bashkuar 3 vjet e 10 muaj I'am ende nuk qytetare, por unë jam i martuar me një grua qytetarëve dhe fëmijën tim është shtetas edhe nuk i duhet një thankz vizave

Kat Përgjigje:

Ju lutem lexoni këshillat unë jap nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune" dhe kontaktoni UKBA http://www.ukba.homeoffice.gov.uk. Të gjitha të mirë.

Ruslan shkroi @ 3 korrik, 2011 at 14:10

Përshëndetje, unë jam që jetojnë në Finlandë nga oleskelulupa një status, por ky moment dokumentet e mia në töyvoimatoimisto për një waithn qëndrim të gjatë vizë lejes.

Për mua të nevojshme të shkojnë në Greqi për një takim nga udhëtim pune për një kohë të shkurtër, për 10 ditë-Si mund të marr një vizë?

Kat Përgjigje:

Shih përgjigjen time nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune." Call autoritetet finlandeze për atë që statusi juaj ligjor ju jep të drejtën për të bërë, dhe e quajnë konsullatës greke / ambasadën më të afërt ju për të pyetur nëse keni nevojë për vizë.

Francisca shkroi @ 5 korrik, 2011 në 13:31

Unë do të doja të udhëtojë për në Kretë si turist për një javë në korrik. Pasaporta ime kilian është e vlefshme deri në 26 shtator 2011. Unë kam një kartë qëndrimi francez të vlefshme deri në vitin 2018.

A mund të udhëtojnë në pushime pa problem?
Faleminderit për përgjigjen tuaj.

Kat Përgjigje:

Shih përgjigjen time nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune." Thirrje autoriteteve franceze në lidhje me atë kartën tuaj të qëndrimit ju jep të drejtën për të bërë, dhe e quajnë konsullatës greke / ambasadën më të afërt ju për të pyetur nëse keni nevojë për vizë.

Shënim për të gjithë: Nëse njerëzit mbani duke i kërkuar pyetje që janë përgjigjur tashmë në nenin e mësipërm, unë do të mbyllë këtë post në komente.

Trine shkroi @ 16 gusht, 2011 në 23:45

Hejsa :) Min kæreste Og jeg, vil gerne på en uges ferie til Grækenland. Min kæreste er fra Somali, burrat Har fremmedpas og permanemt opholdstilladelse i Danmark. Skal han sige Visum për në komme ind i Grækenland Eller Hvordan?
MVH Trine
-
Hi :) dashuri im dhe unë do të doja të shkojnë në një pushim javë në Greqi. Ai është nga Somalia, por ka një leje qytetarët e huaj për qëndrim të përhershëm në Danimarkë. A duhet ai të marrë vizë për të hyrë në Greqi dhe si?

Fala Trina

Kat Përgjigje:

Danez nuk është një prej katër gjuhë Unë flasin ose shkruajnë, kështu që ju lutemi të përkthehet.

Si unë them në artikullin e mësipërme nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune," shumica e qytetarëve jo-të BE-së me leje të lëshuar nga një vend të BE-së mund të udhëtojnë në Greqi pa viza. Megjithatë, unë ju këshilloj për të konfirmuar informacionin me qeverinë tuaj dhe Ambasadës greke / konsullatën më të afërt ju.

Kam gjetur këtë me një kërkim të thjeshtë në Google: Agjencia Daneze Emigracioni http://www.nyidanmark.dk/

Ambasada e Greqisë në Danimarkë:
4, kati i Hammerensgade 3 1267 Kopenhagë
Tel .: +45 33 114533
E-mail: greekembcop@post.tele.dk

Lucy shkroi @ 22 gusht, 2011 at 19:29

Hi, unë jam i hutuar për një thing- Unë jam një bullgar naional dhe burri im është një naional irakian, por ai mban një një vit anëtar të vlefshëm kartë leje qëndrimi / familjes / të lëshuar nga Bullgaria. Do që të jetë e mjaftueshme për të që të udhëtojnë së bashku me mua në Greqi për një ditë apo ai ka nevojë për vizë? Ju falenderoj paraprakisht!

Kat Përgjigje:

Përgjigja më e mirë dhe këshilla unë mund të jap tashmë është e shënuar nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune." Ju lutem konfirmoni me autoritetet lokale.

joseph shkroi @ 28 gusht, 2011 në 21:04

Te nderuar zoterinj,
Unë jam një citzen kanadez dhe unë të mbajë një pasaportë kanadeze por pasaporta ime skadon në januray 2012. Unë u planifikimin për të shkuar për pushime në Greqi nga 10 shtator 2011 për 2 javë.

A duhet të rinovojë pasaportën para se të udhëtonte? Unë dëgjoj disa vende kërkojnë vlefshmërinë minimal të pasaportës prej 6 muajsh. pls këshillojë.

thnks.

Kat Përgjigje:

Unë kam parë njerëz udhëtojnë me pak, por teknikisht pasaporta juaj është menduar të jetë e vlefshme për të paktën tre (3) muajve pas datës së nisjes. Pra, nëse ju jeni duke u larguar Shtator 10, pasaporta juaj duhet të jetë e vlefshme deri më 10 dhjetor ju jeni të mirë. Faleminderit për pyetjen tuaj.

Rhea shkroi @ 29 gusht, 2011 në 23:03

Hi,
Mua dhe shokët e mi janë duke shkuar në Greqi për 2 javë. Unë jam vetëm pyesin nëse unë ende nevojë për të aplikuar për një vizë për të shkuar në Greqi në qoftë se unë jam një mbajtës pasaportë Filipinet, por unë kam një vizë qëndrimi të përhershëm uk?
faleminderit

Kat Përgjigje:

Një vizë qëndrimi apo një leje qëndrimi? Ju lutemi ndiqni këshillat unë jap nën 'Nëse ju keni një banesë / leje pune. "

gambo shkroi @ 5 dhjetor, 2011 në 02:10

Unë jam nga Afrika me pasaportë Ganën, por i kanë shtetësi Rumania nuk i duhet viza për të shkuar në Greqi ??

Kat Përgjigje:

Pyetja tashmë është përgjigjur në nenin e mësipërm.

Dee shkroi @ 31 mars, 2012 at 18:21

Hi Unë jam britanike dhe burri im është nga Xhamajka, por ka qëndrim indefinate për të qëndruar në Britani të Madhe vulosur në pasaportën e tij. ne dëshirojmë për të udhëtuar në Greqi për 6 ditë në pushime,

por ai ka nevojë për një vizë për të hyrë, Greqia

Kat Përgjigje:

Cituar nga seksioni "Nëse keni një leje qëndrimi / pune ':

"BE-ja nuk është një vend dhe për këtë arsye është e pamundur për mua të di ligjet e ndryshme dhe gjithnjë në ndryshim të rregullojnë çdo leje të lëshuar në 27 vende të veçanta dhe se çfarë të drejtash janë dhënë për ata që i mbajnë ato. Ju inkurajohen të kontaktojnë autoritetet vendore - zakonisht Ministrisë së Brendshme, agjencia kufitare ose qendrën e emigracionit - se çka leja juaj ju jep të drejtën për të bërë; dhe ambasada greke / konsullata e vendit tuaj aktual të banimit për të verifikuar nëse keni nevojë për vizë për të vizituar Greqinë. "

Ju lutem kontaktoni UKBA ose Ambasadës Greke në Londër për të konfirmuar.

emannuel shkroi @ 21 prill, 2012 at 01:51

Hi Unë kam një pasaportë ghanian ive qenë duke jetuar në Britani të Madhe për rreth 20 vjet si i është dhënë leje për të qëndruar në Mbretërinë e Bashkuar për një periudhë indefinate partneri im është greke dhe do të donte për të shkuar Greqinë për një pushim për rreth 3- 4 netë nuk i duhet një vizë? falë shumë

Kat Përgjigje:

Ju lutem lexoni përgjigjen dhashë të drejtën 'Dee' mbi ju.

Anouk shkroi @ 6 maj 2012 at 23:30

Përshëndetje
im një qytetar Afrikës së Jugut. që jetojnë në Holandë për 10 vjet tani!
Unë kam një leje qëndrimi perminent. Pasaporta u vjedhur disa muaj më parë, unë kam një pasaportë emergjence tani të vlefshme për një vit!
Pasaporta origjinale zgjat 35 javë të jenë të përpunuara!
Jam i lejuar si banor i përhershëm i Holandës me një pasport emergjente për të udhëtuar pa viza në Greqi?
mund të ju përgjigjem asap? që do të jetë i madh!

Kat Përgjigje:

Unë nuk e di se çfarë një pasaportë emergjence ju jep të drejtën për të bërë. Ju lutemi të kërkojë këshilla nga ambasada SA / konsullatës. A keni nevojë për vizë për Greqinë? Ju lutem shikoni këshillën time nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune."

Sheryl shkroi @ 7 maj 2012 at 14:29

Hi Unë jam një Filipina, unë kam leje pune këtu në Qipro dhe unë do të doja që të ketë pushime 10-15days në Greqi? nuk kam nevojë për të aplikuar për vizë vist për Greqinë. mund u gjithashtu lutemi shkruani kërkesat sëmurë të kanë nevojë për të vizituar Greqinë? nuk kam ende nevojë për vërtetimin apo çdo lloj letre nga punëdhënësit tim këtu në cyprus..thank u ..

Sheryl

Kat Përgjigje:

Ju lutem shikoni këshillën time nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune." Të gjithë më të mirë.

billy shkroi @ 14 maj 2012 at 13:19

hi
Unë jam nga Kameruni martuar me një bullgar
Unë kam një kartë rezident dhe unë do të doja të visite Qipro dhe Greqi
nuk i duhet një vizë?
Cilat vende më shumë mund ta vizitoni pa viza
Thanks në advence

Kat Përgjigje:

Ju nuk japin informata të mjaftueshme - Unë nuk e di që ju keni kartë qëndrimi, atë që ju jep të drejtën për të bërë apo ku jetoni. Ju ose bashkëshorti juaj mund të kërkojë autoriteteve lokale ku leja juaj ju lejon të udhëtoni ose telefononi Ambasadës Greke / konsullatën më të afërt vendbanimit tuaj, siç thuhet në nenin e mësipërm.

Kat shkroi @ 22 maj, 2012 at 18:17

Artikulli juaj është shumë e dobishme dhe shpjegon shumë, por unë mendoj, çdo rast është unik. Unë kam marrë disa pika të përmendura në artikullin tuaj të cilat janë të qarta për mua veç e veç, por unë nuk mund të punojnë jashtë si funksionon nëse ato pak të ndryshme zbatohen. Unë e kuptoj që kam nevojë për vizë për të shkuar në pushime në Greqi si unë jam nga Rusia. E vetmja gjë është se unë kam një studente TIER 4 vizë në Britani të Madhe e cila ka një "leje qëndrimi" vërejtje mbi të. Unë jam duke shkuar për të udhëtuar me burrin tim i cili është nga Republika e Irlandës - e cila është e BE-së. Mund të ju, ju lutem, më thoni nëse unë ende nevojë për vizë ???

Faleminderit shumë,

Të fala,

Kat.

Kat Përgjigje:

Udhëtim me bashkëshortin tuaj i jep asnjë privilegje të veçanta siç thuhet në fjalinë e parë të "Nëse jeni i martuar me një shtetas grek apo të BE-së."

Nën "Nëse keni një leje qëndrimi / pune, 'ju lutem shikoni këshillën e dhënë në paragrafin e dytë. Të gjitha të mirë.

Sandy shkroi @ 28 maj 2012 at 01:17

Hi, unë jam një mbajtës pasaportë indiane, e përhershme leja e qëndrimit në Mbretërinë e Bashkuar, duke jetuar këtu për 16 vjet (në Glasgow, me orar të plotë të punësuar, etj), e martuar me një qytetar në Mbretërinë e Bashkuar. Planifikuar për të shkuar në Greqi në korrik me gruan dhe dy fëmijët. A bit hutuar se rregulloret e vizave. Unë do të duhet për të marrë një vizë Shengen edhe pse gruaja ime (UK mbajtës pasaportë) shoqëron mua? faleminderit për ndihmën tuaj.

Kat Përgjigje:

Ju lutem shikoni të njëjtën përgjigje i dha "Kat 'e drejtë mbi ju.

james shkroi @ 29 maj 2012 at 18:28

Hi Unë ju lutem të doja të ju pyes Kam lindur në Greqi 52 vjet më parë, të jetojnë në Australi tani nga 1971 të dy prindërit e mi një vdekurit Unë mbajë një pasport australian dhe iam gjithashtu shtetas Australian kam humbur të drejtat e mia në Greqi për shkak qenë shtetas Australian? si i merrni histori që unë mund të ketë humbur asnjë të drejtë tani të lutem a mund të më ndihmojë të kuptoni si i lënë Chalkida Evia, kur i ishte 11 vjeç dhe unë e di se ku unë qëndroj për sa kohë unë mund të qëndrojnë në vendin tim të lindjes ju falënderoj për prisni juaj ndihmë për përgjigjen tuaj lloj.

Kat Përgjigje:

Duke lexuar pyetjen tuaj, unë nuk mund të kuptoj se çfarë "të drejta", ju do të thotë - të udhëtimit, vizë, mbulim shëndetësor, shtetësinë?

Nëse keni qenë një qytetar sketo Australian, ju keni të drejtë 90 ditë qëndrimi në çdo periudhë 180-ditore zonës Shengen, e cila përfshin Greqinë.

Megjithatë, për shkak se ju kanë lindur në Greqi dhe kanë prindërit grekë, është e mundur që ju jeni një qytetar grek, mund të rinovojë tuaj pasaportë greke dhe të qëndrojnë një kohë të pacaktuar si ju jeni në moshën e draftit ushtarake. Nuk ka asnjë mënyrë për mua të di bazuar në informacionin që ju dha, edhe pse ju mund të gjeni se duke hyrë në Merida tuaj oikogeneiaki vendosur (ndoshta) në Chalkida.

Australi dhe Greqia e lejojnë shtetësi të dyfishtë, kështu që ju nuk mund të ketë humbur një ose tjetër për këtë arsye.

victor shkroi @ 8 qershor, 2012 në 14:47

Hi, unë jam një nigerian, unë jam duke jetuar në Qipro me familjen time, i kanë leje qëndrimi në Qipro, dhe gruaja ime është nga BE-ja, i duan të udhëtojnë në Greqi për dhjetë ditë [10] pyetja ime është, nuk i duhet një vizë ?

Kat Përgjigje:

Siç thuhet në nenin e mësipërm, ju duhet të pyes me ambasadën greke në Qipro në nëse keni nevojë për vizë dhe / ose ministrinë e brendshme e Qipros për atë që leja e qëndrimit ju jep të drejtën për të bërë. Nuk ka asnjë mënyrë unë mund të di ligjet dhe të drejtat e mijëra lejeve të lëshuara në BE.

Stanley shkroi @ 11 qershor, 2012 at 15:16

Emri im është Stanley unë jam nga Nigeria dhe unë jetoj në Greqi 4 vjeç, unë u martua me një grua Rumaninë (gruan time) dhe të ketë një letër VOC banor pritur në Greqi, dhe kam aplikuar për një vizë në ambasadën rumune dhe ata të më jepni një 90 ditët e vizave D si një familje, tani jam në Rumani me 5yrs leje qëndrimi dhe mbetur një vizë muaj. kështu që pyetja ime është mund ta udhëtojnë mbrapa në Greqi vetëm mua, pa gruan time me një vizë ose leje te mbetura 5yrs tim? thanks, në pritje për të dëgjuar nga ju
zotëri.

Kat Përgjigje:

Si unë them në nenin e mësipërm, ju duhet të pyes me ambasadën greke në Rumani në nëse keni nevojë për vizë dhe / ose ministrinë e brendshme rumune mbi atë që leja juaj banor ju jep të drejtën për të bërë.

Kat është emri i një gruaje, kështu që unë nuk jam një zotëri.

Janet shkroi @ 18 qershor, 2012 at 18:59

Mami im është i rezervuar për të ardhur me mua në Greqi për tre javë, unë jam një qytetar në Mbretërinë e Bashkuar dhe nëna ime është një qytetar i Afrikës së Jugut, por me zgjidhjen në Mbretërinë e Bashkuar dhe të lënë për të qëndruar në Britani të Madhe, ka nevojë ajo një Shengen Viza Shengen për Greqinë? e saj të gjithë kaq konfuze, Unë i kam lexuar dhe ri-lexuar. Ju lutem mund të më ndihmoni, unë do të jetë përjetësisht gratefull.
Faleminderit shumë
Janet xx

Komenti 2:
Thanks so so much për ndihmën tuaj, unë përfundimisht zbuloi poshtë ambasadën SA në Athinë dhe në qoftë se nëna ime po udhëton me mua (mbajtëse pasaportë UK / BE) dhe ajo ka lënë një në Mbretërinë e Bashkuar / BE të mbeten / vendbanim leje Britania e Madhe, ajo nuk ka duhet të ketë një Shengen Viza Shengen për Greqinë apo ndonjë tjetër Shengen Shtet Shengen.
Thanks again dhe faleminderit për tuaj të mrekullueshme e internetit.

Urimet më të mira

Janet XXX

Kat Përgjigje:

Përgjigjja 1:
Si unë them më lart, shtetësinë e saj dhe llojin e lejes janë të vetmit faktorë që përcaktojnë nëse ajo ka nevojë për një vizë. Për t'iu përgjigjur pyetjes tuaj, ju duhet të konsultoheni me ambasadën greke afërt ju ose kërkoni nga UKBA nëse leja e saj e lejon atë.

Unë nuk mund të jap informacion më specifik, sepse unë kurrë nuk kam jetuar në Britani të Madhe dhe është e pamundur për mua për të mësuar ligjet që rregullojnë mijëra të lejeve të lëshuara në vende të botës. Është e njëjta përgjigje që kam dhënë në artikull dhe të komentuesve të tjera në Mbretërinë e Bashkuar duke i kërkuar të njëjtat pyetje.

Ju uruar gjithë të mirat.

Përgjigjja 2:
Çfarë ju u tha është vetëm pjesërisht e saktë, e cila nuk është një surprizë pasi stafi SA nuk kanë ekspertizë në lejet në Mbretërinë e Bashkuar. Your mother need not be traveling with you if her permit allows it, and you will be standing in separate lines for passport control — you'll be in the EEA/EU line, and she in the non-EEA/EU line.

Have a good trip!

Nursen shkroi @ 26 qershor, 2012 at 12:48

Unë shpresoj se ju jeni duke bërë mirë.

Unë jam një bashkëshort i British Citizien dhe unë kam një leje qëndrimi pa afat në Britani të Madhe. Kombësi ime është turke.

Unë do të duan për të udhëtuar në Greqi për një javë me burrin tim, por unë nuk jam me të vërtetë i sigurt nëse kam nevojë për vizë Shengen apo jo për të marrë në Greqi.

Unë do të jenë të lumtur nëse ju ndihmoni mua.

Shumë faleminderit

Kat Përgjigje:

Ju lutem shikoni seksionin "Nëse keni një leje qëndrimi / pune."

Është e njëjta përgjigje dhashë të njëjta / ngjashme pyetjet e lidhur me qytetarët jashtë BE-së lidhur me shtetasit e BE në Mbretërinë e Bashkuar. Shih komentues mbi ju: Janet, Sandy, Kat, Emmanuel, Dee, Rhea, Samroon, Aune, Candice dhe Eloise.

Të gjitha të mirë.

Kat shkroi @ 26 qershor, 2012 at 13:26

Nëse keni ndonjë pyetje, ju keni tre opsione:
- Shih pjesën "Pyetje të Bëra Shpesh" në nenin e mësipërm.
- Nëse jeton në një vend, kontakti BE-së ose vizitoni faqen e internetit e agjencisë kufitare, Ministria e brendshme ose departament të emigracionit për të kuptuar se çfarë qëndrimi juaj / punë / leje të qëndrojnë ju jep të drejtën për të bërë.
- Nëse jetoni diku jashtë Greqisë, kontaktoni ose vizitoni faqen e internetit të ambasadës greke / konsullatën më të afërt ju për të konfirmuar nëse keni nevojë për një vizë.

I prirur për të mbyllur Komente pas 25 e 36 pyetje morën ishin të tepërta. I drejtuar këtë faqe interneti në kohën time të papaguar të lirë, dhe ajo duhet të përdoret në mënyrë efikase.

Faleminderit :)

Na vjen keq, komentet janë të mbyllura në këtë kohë.