Të jetosh në Greqi

Një udhëzues praktik për të lëvizur, që jetojnë, punojnë dhe udhëtojnë në Greqi, plus mendohesha dhe misadventures nga një amerikan në Athinë

Punë në Ambasadën Amerikane në Athinë

Foto nga Aleksandros Phlippides - Përdorur me leje nga N. Vatopoulos

"Merrni një punë në Ambasadën Amerikane," ishte përgjigja dha të gjithë sa herë që unë kam qenë i papunë apo përmendur duan për të ndryshuar punë.

Miqtë lokale, së bashku me familjen dhe miqtë prapa në shtëpi, mendova se duke punuar në ambasadën amerikane në Athinë ishte një zgjidhje të lehtë për të gjetur një mjedis të njohur pune rrethuar nga riatdhesuarit të tjerë, një rrogë të mirë dhe një prestigj të vogël hedhur në Kjo është një e madhe -. Nëse qartë dhe të vjetër - ide, por realiteti nuk është kaq e thjeshtë. Në fakt, shumica e njerëzve të cilët e bëjnë këtë sugjerim nuk e kuptojnë se çfarë kërkon.

Përveç çështjeve të vizave dhe lejeve të punës me të cilat ballafaqohen qytetarët amerikane / jo të BE-së, siç përshkruhet në " Si qytetarë amerikanët / jo të BE-së mund të lëvizë, të jetojnë dhe punojnë në Greqi , "që unë sugjeroj që të gjithë qytetaret jokomunitare lexuar, duke marrë një punë në një ambasadë të çdo kombësie (amerikane, kanadeze, australiane, britanik apo ndryshe), nuk është detyrë e lehtë nuk ka rëndësi se kush jeni dhe nga vini.

* Neni fundit më 17 qershor 2013

Shënim

Ky artikull është shkruar me qëllim të kalimit në urtësinë kam fituar nga përvoja e dorës së parë dhe këshillën e dhënë nga personelit të ambasadës për të ju ndihmojë të kuptojnë realitetin e punuar për një ambasadë. Marrja e vendimeve për të aplikuar / punë nuk është një zgjedhje unike personale gjetur brenda vetes, në varësi të qëllimeve tuaja, parimet, kualifikimeve dhe lidhjet. Unë nuk jam një agjenci vendosje punë, unë nuk përfaqësojnë ambasadën ose konsullatën, dhe ky website nuk është një forum për të mbledhur një regjistrim.

Emrat janë ndryshuar për të mbrojtur privatësinë e atyre të cekura.

Fakte te shpejta

Këto fakte zbatohen për shumicën e ambasadave dhe konsullatave në të gjitha vendet;

1. Duke qenë një qytetar i vendit që vepron një ambasadë nuk është e mjaftueshme

2. Kandidatët duhet tashmë të jetojnë në vend dhe kanë një leje pune dhe të kenë rrjedhshmëri në gjuhën lokale

- Ambasadat, si çdo institucion tjetër, duhet t'u përmbahen ligjeve dhe rregulloret lokale, duke e bërë të vështirë për të siguruar sponsorizimin e një qëndrimi / leje pune të re
- Të gjitha vendet e lira të punës kërkojnë që aplikantët tashmë kanë autorizim për punë
- Aftësi ose rrjedhshmëri në gjuhën vendase matet zakonisht duke administruar një dhe / ose provë me gojë me shkrim

3. Pozitat nuk kërkojnë gjuhën lokale pothuajse gjithmonë kërkojnë pastrimin e sigurisë

- Marrja e kontrollit të sigurisë përfshin marrjen e një nëpunësi i shërbimit të jashtëm Test (FSOT), duke arritur një rezultat të caktuar, duke kaluar një provim me gojë, duke kaluar nëpër një kontroll sfond dhe intervistimit proces intensiv në Washington DC, duke shërbyer mesazhin tuaj të parë diplomatike në një "vend më pak i dëshirueshëm" për katër vjet dhe transferimin çdo katër vjet në një post të ri me asnjë garanci u dha ndonjë prej vendeve që ju keni zgjedhur. Shih " Karierë përfaqësojnë Amerikën "për më shumë informacion.

4. Ka pak vende të lira për çdo vit

- Në 14 vitet që unë kam jetuar në Athinë, unë kam parë një rënie progresive në vendet e lira dhe e di se njerëzit që kanë qenë të pushohen nga puna. Unë nuk mund të flas në mënyrë inteligjente në lidhje me nëse ky është një trend në mbarë botën, ose për një arsye të veçantë lokale në Greqi. Kjo është më shumë gjasa për shkak të arsyeve ekonomike (dmth, shkurtime buxhetore) ose zhvendosur prioritetet në një tjetër rajon.
- pozicionet e përkohshme apo afatshkurtra kanë qenë të pakta, vetëm me konkurrencë sa më shumë. Ata nuk domosdoshmërisht të çojë në më shumë pozicione të përhershme me kohë të plotë, edhe pse ajo është përvojë e mirë dhe e mirë për një CV.

5. Nuk është një shumë e konkurrencës

Duke përfshirë:
- Personeli diplomatik, zakonisht zbritur nga një familje diplomatike, të cilët tashmë kanë vjetërsi, pastrimin e sigurisë dhe aftësinë për të transferuar
- Familjarët e ambasadës / zyrtarëve të konsullatave
- Veteranëve dhe personeli tjetër ushtarak që të merrni një avantazh mbi kandidatët e tjerë, si dhe anëtarët e familjeve të tyre
- Vendorët me kombësi të dyfishtë, të cilët dolën masivisht

6. Pagat e Ambasadës pasqyrojnë një standard të lokale

- Njerëzit gabimisht besojnë se pagat amerikanë janë paguar për vendasit dhe shtetasve të SHBA nga jashtë, kur në fakt pagat janë shkallëzuar me standarde vendore dhe të konvertohet në euro, të cilat nganjëherë arrin në një shumë më pak me dollarit amerikan duke u dobët
- Vetëm Diplomatët janë të liruar nga tatimet; banorët jo-diplomatike dhe / ose vendore janë ende të detyruar të paguajnë tatimin
- Pagat janë të bazuara në klasifikimin e qeverisë dhe shkallë, siç thuhet në njoftimin e punës

7. Ambasada nuk është një agjenci vendosje punë; ajo është një mision diplomatik

- Ambasada nuk ka listings punës për punëdhënësit në Greqi dhe nuk ofron asistencë në vendosjen e amerikanëve që Greqia është një vend i BE-së dhe Amerikë dhe vende të tjera jo të BE-së nuk janë. Ju konkurrojnë me të gjithë. Nuk ka dallim në mes të kombësive (aka, nuk ka gjë të tillë si "vende pune për amerikanët në Greqi"), dhe fakti që ju jeni një qytetar jo komunitar me çështjet e lejeve e bën atë më të vështirë nëse ju mund të aksioneve një kërkesë për shtetësi të Bashkimit Evropian përmes një paraardhës.
- Kjo nuk është punë e ambasadës për të dhënë informacion të saktë apo aktuale mbi vizat për Greqinë, qëndrimi ose leje pune për Greqinë apo burokracia tjera lokale. Misioni i tyre është që të ofrojë shërbime që kanë të bëjnë me atdheun, do të thotë SHBA pasaportat, vizat e SHBA, shtetësi amerikane, përfitime shoqërore të Sigurimit, SHBA shërbimeve noteriale. Të gjitha konsullatat dhe ambasadat janë misionet diplomatike dhe të ftuarit në vendin pritës, jo autoritetet, dhe nuk mund të shkel ligjet lokale.

Punonjësit e Ambasadës unë e di

Shërbyer vendin tuaj jashtë vendit kërkon një mënyrë jetese të ndryshme dhe të vendosur e kompromiseve, në përputhje me miqtë dhe të afërmit. Shumë familje të zgjedhin për të jetuar larg, dhe ata që nuk vuajnë ndonjëherë tendosje e vendeve të ndryshimit dhe të kulturës çdo katër vjet.

Sigurisht që ka grupe të ndryshme të njerëzve të cilët punojnë për ambasadën, por absolutisht të gjithë unë e di se vjen nga një familje diplomatike.
- Babai Ektor ka punuar si Ambasador i tërë jetën e tij, dhe Ektor është një truproje lokal këtu në Greqi. Ju lutem vini re se ai është me arsim të lartë, ka leje të veçantë të sigurisë, flet tri gjuhë dhe është një boksier i ish-kampionat; ai nuk është një musclehead.
- Babai Deborah ishte një diplomat përpara se ajo vetë u bë një; ajo është tani në Irak.
- Babai Erica është gjithashtu një diplomat, dhe ajo shërbeu në Athinë si ai e bëri para se të lëvizin për në Zvicër.
- Gjeorgji shërbeu në Athinë para se të transferohet në Brazil, më shumë si nëna e saj para saj.
- Nathan ka punuar për qeverinë që nga viti 20-tat e tij të hershme, ka shërbyer dy mandate në Athinë dhe tani është në pension.

Këto familje kanë gjithashtu diçka tjetër të përbashkët - divorc. Të gjithë miqtë e mi jo vetëm që kanë prindërit të cilët janë të divorcuar, por janë gjithashtu të divorcuara vetë. Sigurisht, ka shumë familje të suksesshme diplomatike martesa e të cilëve mbijetuan, por çiftet e disa unë e di me dy karrierat dhe fëmijët e arriti këtë duke përdorur pasurinë e tyre të konsiderueshme për të punësuar një staf prej Amviset, dadot dhe shoferët për t'i ndihmuar ata. (Shënim: Unë nuk jam duke thënë se kjo është e vërtetë për të gjithë, vetëm njerëzit e unë e di).

Kur kam dëgjuar se Ektor zgjedh nga dhuratat dhe planet parti të papritur për gruan e Ambasadorit "nga burri i saj," kjo thjesht konfirmon kam bërë zgjedhjen e duhur për të ndaluar procesin e për t'u bërë një oficer Shërbimin e Jashtëm. Ndoshta në qoftë se unë do të filluar, kur isha i ri me më shumë tolerancë për paqëndrueshmëri dhe siklet, kjo do të kishte qenë një karrierë solide mbushur me ekspozimin ndaj shteteve dhe kulturave të ndryshme, ndërsa shërbente vendit tim.

Ambasada Amerikane në Athinë: Përvoja ime

Një arsye kam zgjedhur për të lënë vendin tim është që unë nuk u pajtua me presidentin të zgjedhur në atë kohë dhe politikat e tij qeveritare, në mënyrë që për mua për të edhe të marrin në konsideratë duke punuar për një ambasadë duhet të flasin vëllime për përbuzje tim për bosët grekë dhe pasionin tim për të ndërtuar një urë në mes Greqia dhe Shtetet e Bashkuara.

Përpjekja e parë: hera e parë që unë aplikuar për një pozicion në ambasadën, unë u refuzua për të mos marrë pjesë në "një vit të shkollës së sekretarit," pavarësisht nga BA dhe pesë vjet përvojë time aktualisht punon si asistent ekzekutiv për një shumëkombëshe njohur.

Përpjekja e dytë: aplikimi im i dytë ishte i suksesshëm dhe më siguroi një intervistë, të rregulluar në minutën e fundit nga njeri i cili do të jetë shefi im potencial. Ndërsa unë isha i impresionuar se ai personalisht do të thërrasë dhe të kërkoj falje për mungesën e njoftimit paraprak, arsyeja e tij ishte më pak mbresëlënëse - "Unë vendosa të largohet për pushime në fillim, dhe PL më tha se duhej të punësojë dikë para se të shkoj."

Me njoftim vetëm dy orë, unë nxitojnë në shtëpi për të vënë në shembullin tim më të mirë dhe kreu të Ambasadës, ku portretet e Bush, Çeni dhe Kolin Pauell buzëqeshi poshtë mbi mua në dhomën e pritjes plumbat. Pak minuta më vonë, një njeri i nxorrën të hapë derën dhe një vajzë e re greke me grim të rëndë, flokët dhe kotele overprocessed këmbë eci në. Si ajo kaloi, njeriu kaluan atë lart dhe poshtë nuk ka mend, dhe ajo u kthye dhe e falënderoi atë.

"A ju Kat ____?", Pyeti ai. Oh, i dashur. Djalosh i cili kaluan pasme këtë vajzë ishte intervistuesi im dhe bosi potencial. A bit shumë miqësore në intervistën tonë, unë do të vendosi për të sabotuar përgjigjet e mia për të shmangur çdo mundësi për të punuar për të dhe të jetë mirënjohës për punën time aktuale. Ai transferohet prej Athinës në vitin 2002. Unë do të kujtohet vetëm këtë ditë si dita që të kam humbur triko I veshur për funeralin e nënës sime.

Përpjekja e tretë: Në një intervistë për një vend vakant të ndryshme, unë kam qenë një prej 500 njerëzve që konkurrojnë për pesë, pozitat tre-mujore gjatë Athinë 2004; rreth 90 për qind ishin të rinjtë greko-amerikanëve, të cilët e njihnin njëri-tjetrin dhe arritën në grupe. Ne ishim të thirrur për të marrë një test aftësie për çështjet konsullore dhe gjuhën greke. Unë ndjeva optimist para testit, sepse një grua nga HR tërhoqi mënjanë për të folur, por pas testit që u bë e qartë se unë nuk mund të bëjë atë për në raundin e ardhshëm, sidomos kur një grua greke ulur pranë meje u shpreh se ajo e gjeti atë të vështirë.

Përpjekja Final: Intervista e fundit kam qenë i ftuar për të marrë pjesë ishte për një pozicion që i përshtatet kualifikimet e mia të përkryer. Unë mezi mund të përmbajë entuziazmin tim. Pas pritjes një orë kaloi një kohë të caktuar dhe në fund të ulur poshtë për të folur me një grua greke-amerikan, i cili pasqyronte Ann Taylor duken unë u veshur, ajo më tha se nuk ishte vetëm një kandidat mbresëlënëse, por një person i mbresëlënëse. Ajo ishte gati që të punësojë mua, por të nevojshme për të përfunduar tre intervista e ardhshëm. Si unë po largohej, ajo foli me mua në gjuhën greke, të cilën unë u përgjigj në gjatësi, dhe pastaj më tha rrjedhshmëri ime ishte e keqe në mesin e gjithë ajo intervistuar. Na vjen keq?!? When I politely stood my ground and confirmed that the ad requested “a native English speaker with rudimentary Greek,” she agreed I was more than proficient but clammed up and escorted me out. Friends believe she intentionally built me up so she could tear me down. Whatever her motives, I did not care to work for someone like that and considered it a blessing.

An acquaintance named Nick claims his girlfriend was called and offered a job by the embassy after she sent them an unsolicited CV. The HR woman I spoke with at the embassy says this is highly unlikely because they only accept applications and CVs for posted open vacancies.

To read about a local Greek woman's experience with working for several embassies in Greece, I encourage you to read about Christine in “Comments.” It's eye opening.

Conclusion

The food in the commissary is deliciously authentic, there are countless resources, and the majority of people I've met have all been accommodating, efficient and extremely nice people both professionally and socially. But I decided it was no longer important for me to continue pursuing a job there.

My favorable impression of the embassy has since been blemished by a Greek-American woman in the consular section who regularly plagiarized my website and Twitter feed in 2011-2012 — even after I warned her to stop — taking credit for informing citizens of strikes and starting an informational section covering the same topics I do (something never done in embassy history). I filed an informal and formal complaint, but no disciplinary action has been taken to date.

Work for the American Embassy

Still think you have what it takes to work for the Embassy? Click “ American Embassy in Athens Job Opportunities ” or “ US Consulate in Thessaloniki Employment Opportunities .”

Please be aware there are no American Embassies in Crete or anywhere else in Greece, just diplomatic missions in Athens and Thessaloniki.

Në News

US Embassy in Athens security. Not in my experience ” — Star Tribune

Related posts

Common jobs for Americans/non-EU citizens in Greece: Myth vs. reality
Example of jobs and salaries in Athens, Greece
How Americans/non-EU citizens can move, live and work in Greece

25 Komente »

deviousdiva shkroi @ 30 Maj, 2007 në 13:44

Unë vërtetë nuk e di se çfarë të them, por unë jam grinning prej veshit në vesh (jo sepse ju nuk e keni marrë një punë!), Sepse ju jeni shumë të funny dhe unë plotësisht e kuptoj.

"Si unë po largohej, ajo foli me mua në gjuhën greke në të cilën unë u përgjigj në gjatësi dhe pastaj më tha rrjedhshmëri ime ishte e keqe në mesin e gjithë ajo intervistuar. Na vjen keq?!? Kur kam edukatë ishte tokë time dhe konfirmoi se vetëm grek bazë rudimentare u kërkuar në ad saj, ajo ra dakord isha i aftë, por rrudhur dhe edukatë hodhi mua.

{Kështu unë i vura duart e mia mbi veshët e mi, buzëqeshi dhe tha si unë po linte ... lalalalalalalala.} "

Unë shpresoj se puna juaj e tanishme është më e mirë se kjo është # @ t

Kisses,
DD

Kat Përgjigje:

Kjo është një gjë qesharake, në të vërtetë. Kam pasur një ndarje të dytë për të vendosur nëse do të injorojë komentin e saj dhe hundë kafe rrugën time prej tij ose të mbrojë veten dhe të nxjerr në pah Komenti i saj ishte i pajustifikuar. Sigurisht unë isha i zhgënjyer, sepse unë e dija unë mund të bëj atë punë të mirë, por kjo është një bekim që unë kuptova se ajo ishte si se para kam punuar për të.

Askush nuk duhet të jetë në gjendje të merrni larg me këtë lloj sjellje, dhe sigurisht që nuk jam frikësuar nga ajo. Në kuadër të jetës sime dhe në botë, ajo është një plesht shumë i vogël.

Më shumë se kaq, ajo bëri me turp si një amerikan se ajo do të përfaqësojë vendin tim në këtë mënyrë.

melusina shkroi @ 31 Maj, 2007 në 23:08

Po, edhe dikush në konsullatën e SHBA në Selanik ka nevojë për të mësuar gjuhën angleze. Disa njerëz, në të vërtetë, duke përfshirë konsullin. Edhe pse udhëtimi im i dytë ishte shumë më mirë prit, akoma, ju duhet të jetë në gjendje të bisedoni me amerikanët në anglisht.

Por, duke punuar për qeverinë e SHBA? Unë mendoj se unë do të kalojë. I merrni të sëmurë të mjaftueshme në kërkim në fotot, kur të shkoj në vetëm për biznesin.

Kat Përgjigje:

Ju jeni të drejtë! Ambasada në Athinë ka dy folës shkëlqyer dygjuhëshe prapa xhamit në "publike" zona dhe native speakers anglisht prapa murit që shumë nuk e shohin. Nga ajo që tingëllon si, Thessaloniki mund të përdorni një pak më shumë të fundit.

Duke qenë se është ambasada amerikane, është normale që të flisni me një amerikan në gjuhën angleze që nga viti (përveç vizave), ata janë aty për të shërbyer amerikanët.

Një nga arsyet që unë lënë USA ishte sepse unë nuk pajtohem me qeverinë, në mënyrë që përpjekjet e mia për të punuar për ta këtu duhet të flasin vëllime për mënyrën se si isha dëshpëruar për të marrë larg nga bosët greke. Është si të votuar për një President - kjo nuk është se njëri është domosdoshmërisht më të mirë se sa të tjera, vetëm një zgjedhje në mes të vogël të këqijat.

Gigi ka shkruajtur @ 2 qershor 2007 në 17:44

I ardhur në Athinë vetëm 2 javë më parë, dhe pas orëve të panumërta të kërkuar në faqen e internetit të Ambasadës dhe faqet e internetit të tjera të kuptoj se si për të gjetur një punë këtu, unë kam për të say- kjo është website më i dobishëm që unë kam ardhur të gjithë! Është aq e vërtetë, gjithkush ka më tha të shkoj në Ambasadën dhe për të marrë një punë atje; pasi në qoftë se ajo mund të jetë kaq e thjeshtë !!! Unë, natyrisht, nuk jam me fat sa të flasin greqisht edhe bazë, por unë e di se është një nga qëllimet e mia, ndërsa unë jam këtu. Thanks so much për të gjitha komentet tuaja. Ato ndihmojnë së tepërmi.

Thomas ka shkruajtur @ 5 qershor 2007 në 20:25

Kam dëgjuar shpesh njerëz flasin në lidhje me marrjen e punës në ambasadën e vendit të tyre, zakonisht irlandeze siç rezulton, dhe ata kanë menduar gjithmonë se ambasada e tyre do të mund ta gjejnë një punë. Pyes veten nëse njerëzit fillojnë të përsërisë këshilla të vërtetë pa e kuptuar se çfarë ishte në vendin e parë. (Një vajzë irlandeze dija pasur në fakt mori detyrën e saj të mësimdhënies nëpërmjet ambasadës.)

Unë do të kishte menduar në fakt se ishte më e vështirë se sa ju përshkruani atë për të marrë një punë në një ambasadë. Punë diplomatike kanë qenë gjithmonë ndër më të mirë që ju mund të merrni.

Kat Përgjigje:

Kjo është e drejtë. Është tmerrësisht e vështirë! Pika e shkrimit tim ishte se ai nuk mund të ecin vetëm në Ambasadën Amerikane në Athinë dhe të presin për të marrë një punë në bazë të shtetësisë. Disa njerëz në fakt mendoj se kjo. Ajo merr të paturit e një leje aktuale, rrjedhshmëri në një gjuhë, pastrimin e sigurisë që përfshin një provë / intervista në DC / shërbyer një post diku tjetër të parë, edukimin, eksperiencën dhe lidhjet diplomatike, pastaj duke mundur më shumë se 1000 njerëz të tjerë të cilët janë në mënyrë të barabartë ose më të kualifikuar .

Unë nuk e di me siguri, por unë jam guessing ambasada irlandeze mund të ndihmojë qytetarët e saj, sepse ata janë në BE, njëjtë si Greqia. Amerika nuk është dhe nuk ka pengesa burokratike; Unë do të thotë, çfarë do të thonë kur ambasada duhet të fillojë një program për të vendosur pjesëtarët e tyre diplomatike të familjes?

Thomas ka shkruajtur @ 6 qershor 2007 në 09:56

Është e vështirë, unë e di. Ajo thjesht dukej pak më e lehtë se sa ajo që unë prisja. Ka një kërkesë të madhe për punë të tilla, dhe ata janë zakonisht të paguar shumë mirë, me shumë gjallërim.

Vetëm të marrë një apartament pranë ambasadës është e vështirë!

Unë jam guessing ambasadën irlandeze mund të ndihmojë qytetarët e saj, sepse ata janë në BE, njëjtë si Greqia.

Unë nuk e kishte menduar në lidhje me atë. Ju duhet të jetë e drejtë në atë.

Bob shkroi @ 7 qershor 2007 në 23:22

Përveç ambasadës së SHBA, ka një bazë amerikane Navy në Kretë dhe një detashment të vogël ushtarake amerikane në Larisa që ndonjëherë ka vende pune për amerikanët, por sigurisht që duhet të shkojë në Kretë ose në Larisa. Vende më keq për të jetuar dhe puna që unë mendoj si Kretë është një vend i bukur. Larisa jo aq të këndshme pse.

Unë kam dëgjuar se ka disa statusi i forcave marrëveshje që thotë se ju nuk mund të merrni një punë të Gjendjes amerikane në çdo strukturë US Govt pasi ju keni qenë në Greqi për më shumë se 3 muaj. Të vetmet punë në dispozicion, atëherë jeni si një status kombëtar lokale dhe pastaj ju jeni të konkurrojnë me grekët dhe natyrisht të pagave të vogla që shkojnë me të.

Info të mirë në këtë temë dhe unë shpresoj se ju jeni të suksesshëm të gjetur një punë në Ambasadën. Vetëm se, në qoftë se ju bëni ndoshta ju mund të bleni gojë supë supë. Kjo është një nga gjërat që unë të humbasë aq shumë këtu në Greqi.

Kat Përgjigje:

Hi Bob, faleminderit për komentet tuaja dhe informacion. Unë e dinte në lidhje me bazë në Kretë, por kontakti im i vetëm ka lënë Greqinë kështu që unë nuk kishte asnjë informacion 'brenda' dhe kurrë nuk pyeti.

Unë jam në të vërtetë nuk është duke kërkuar për një punë me Ambasadën, kam shkruar artikullin si një pjesë informative për ata të cilët për disa arsye të mendojnë se duke marrë një punë nuk është një punë e lehtë.

Sa për supë gojë, ka një dyqan në rrethinat veriore që shet produkte amerikane në një Markup madh. Por unë në fakt të ketë 3 kanaçe e supë që sollën përsëri në bagazhin tim nga Shtetet e Bashkuara. Unë gjithashtu të bëjë atë nga e para me kanaçe e clams kam në ruajtje. Ejani në më shumë! ;)

Ted shkruan @ 30 qershor 2007 në 12:25

Edhe pse unë jam i vështirë një ekspert në punë të ambasadës, unë kam gjetur gjatë viteve që ata që bënë punën për ambasadat (përfshirë atë të SHBA), ishin si të pakënaqur sa popullsisë së përgjithshme të punës.

Nuk ishte një herë një kohë (30-40 vjet më parë) kur një punë e ambasadës do të thotë para të mira dhe disa privilegje të mos ofrohen për "vendasit". Ambasada amerikane, për shembull, të paguar në dollarë amerikanë, kur dollari ishte mbreti ... por pastaj, rreth vitit 1980, ajo smartened dhe filluar një pagave në dhrahmi (historia euro është një shumë të trishtë - për qeverinë e SHBA). Si një punonjës ambasade në Mbretërinë e Bashkuar, ju nuk keni disa privilegje të veçanta, duke përfshirë edhe lejen për të lëvizur në Britani të Madhe, pas kaq shumë viteve të shërbimit (kjo është e para EEC të BE-së).

Disa njerëz u lulëzojnë nën këto kushte. Ambasada e SHBA Punonjësit grekë do të mund edhe të luaj rrugën e tyre në PX substanciale, të vendosura në Syngrou rrugë në një ndërtesë tani shkuar shumë kohë, për të bërë pazar. Këto ishin ditët kur një paketë Marlboro ishte një dhuratë të veçantë.

Kohët e fundit, unë kam dëgjuar vetëm dhimbje tregime nga ambasadave të huaja punonjësit grekë, për të shpëtuar disa situata të veçanta që përfshijnë misionet e vogla që përfaqësojnë vende ekzotike.

Unë mendoj se keni qenë me fat, në shumë mënyra, duke qëndruar larg nga një punë e misionit. Paratë nuk është e mirë nëse ju zënë notën më të lartë dhe kushtet e punës janë mesatare.

Besimi shkroi @ 23 mars 2008 në 00:48

hello,
im nga greqia dhe im duke punuar në organizimin e sigurimeve shoqërore këtu në Greqi (IKA), dhe unë do të doja të di se çfarë lloj i arsimimit i mori që të ketë për të marrë një punë në një empacy grek në SHBA dhe në qoftë se unë duhet të punojnë në Ministria e punëve të jashtme o grusht dhe pastaj merrni tranfered në shtetet?
thank u

Kat Përgjigje:

Faleminderit për pyetjen tuaj. Megjithatë misioni i kësaj faqeje është që të sigurojë informacion për njerëzit e interesuar në të jetesës dhe të punës në Greqi, jo grekët e interesuar për të jetuar / punuar në SHBA. Kjo është arsyeja pse artikulli i mësipërm mbulon atë që është e nevojshme për një Ambasadës Amerikane. Nëse doni një punë në Ambasadën Greke, ju duhet të jetë i kërkuar qeverisë tuaj greke dhe jo mua, një emigrant kseni jo-greke me pa qasje në këtë informacion të privilegjuar.

Christine shkroi @ Mar 27, 2008 at 10:11

Hi Kat, unë u surfing neto këtë mëngjes dhe erdhën të gjithë këtë vend dhe unë jam shumë i lumtur që kam bërë. Sa për përvojat e mia në ambasadat, ata të shkojnë sth si kjo.

Kam lënë punën time në sektorin privat grek, pas 5 vjet në vitin 2001 për të marrë një punë e ofruar në Ambasadën Britanike. Çfarë një gabim! I përfunduar duke qenë kontabilist i lartë (që ka një diplomë universitare në shkencat politike, unë isha i tronditur për të qenë në një ambasadë) dhe të alarmojë tim, asistent im ishte një ish-pastruese në një bankë. Po, puna e saj e mëparshme ishte që të bëj kate !! Megjithatë, për shkak se ajo kishte qenë në ambasadë për 3 vjet, kam menduar se ajo mund të jetë një ndihmë, edhe pse ajo nuk e dinte anglisht madh dhe angleze ajo e dinte se ishte e vështirë për t'u kuptuar, sepse ajo ishte një expat nga Zimbabve, i cili nuk ndihmojnë shumë. As nuk faktin se ajo ishte 52 vjeç i vjetër dhe nuk kishte ndonjë aftësi kompjuterike, as ndonjë tjetër përtej arsimit shkollën ndoshta mesme! Për të bërë një histori të gjatë të shkurtër, ajo do të këmbëngulë mbi njohuritë e saj të gjëra dhe pastaj të shkoni në dhe të ankohen për mua zyrtarit përgjegjës. Për shkak të një prej gabimeve të saj masiv, unë u shkarkua pas vetëm 3 days. dhe po ajo ende është atje, ndërkohë që djali i saj tani punon në banesën e ambasadorit dhe ndihmon në kuzhinë!

Unë kam qenë shumë e mërzitur, lënë jashtë në të ftohtë, pas humbjes atë punë, unë sinqerisht mendova se kisha dështuar. Unë kisha dy fëmijë dhe u përpoq të përqëndrohet mbi ta dhe burrin tim, por në ndërkohë kam bërë përpjekje për të marrë përsëri në skenën e ambasadës për arsye personale dhe emocionale.

Unë kam një punë në një ambasadë Afrikane të ngushtë në shtëpinë time, që mendova se ishte i madh, dhe unë kam qenë një nga secy. ambasadorit. Për të alarmojë tim këtë kohë, si pjesa tjetër e anëtarëve të stafit të angazhuar në nivel lokal, unë isha vetëm duke marrë pjesë me kohë pulla të sigurimeve shoqërore dhe pagat e 13 më tepër se 14 nga legjislacioni Greke. Sa për orë të punës, ata nuk kanë ato standarde, dhe ata janë të tmerrshme, kur është fjala për menaxhimin e kohës. Si për të vënë-ngritje të diplomatëve afrikane ndaj të gjithëve, jo vetëm veten time, unë nuk mund të fillojnë për të përshkruar ngjarjet.

Pas 1 1/2 vjet, kam thënë se obligimet e familjes sime nuk do të lejoni që të punojnë këto orë pafund, esp. kur nuk kishte asnjë punë për t'u bërë. Kjo ishte e gjitha, përsëri, në lidhje me keqadministrimin e kohës.

Unë përsëri pasur këtë pasiguri që kam kryer me mua, i cili kishte formuar me Ambasadën Britanike, që unë kam për të provuar për veten time unë mund të merrni një punë në një ambasadë, sepse unë jam e vlefshme!

Unë pastaj u ul një punë në vitin 2006 në një ambasadë arabe, sec ambasadorit. Mendova me vete, kjo është ajo !! Unë u mbushur me gëzim dhe një ndjenjë të arritje. Unë më vonë u informua se:
(1) anëtarët e personelit të angazhuar në nivel lokal duhet të paguajnë një kontabilist i pavarur të ketë formën e tyre të sigurimeve shoqërore bëhet për ta
(2) këto forma të IKA po plotësuar pas shpinës së ambasadës dhe se, edhe pse forma janë marrë në IKA, nuk ka pagesa ishte bërë ndonjëherë nga ambasada në IKA në lidhje me vulat tona, sepse ambasada specifike nuk siguron stafin e saj! !!
(3) pagat tani ishin vetëm 12
(4) telefonat celularë personal ishin për t'u përdorur për qëllime të ambasadës për të lehtësuar diplomatët në vetë kurriz tonë !!

Kat, për gati një yr, kam pasur një telefon celular të 300E / MTH, dhe një pagë prej 900 E, të cilat ishin paguar vetëm 12 herë !!! Kam menduar, oh fjala ime, kjo është më e keqe se ambasada Afrikës. To top it off, bashkë-punëtor time moshës 48 do të vijnë për të punuar në një mjedis mysliman, me dollakë leopard, një bark të shkurtër të lartë një rrip dhe kauboj zezë trasha çizme, të cilat arabët dashur !! Unë, nga ana tjetër, do të shkojë në kafe / zi / gri anglo-saksonë pantallona kostume e mi, shumë konservatore esp. kur ata do të krahasojnë! Kur diçka do të shfaqem me ambasadorin, nuk ishte bashkë-punëtor time nga seksioni konsullor dhe Syngrou Ave saj veshje ensembled me shtytje e saj deri bra për të ndihmuar AMB. Unë nuk mund të lartë atë, dhe sinqerisht unë nuk dua të.

Pushime Summer ishte rreth qoshe, dhe unë isha shumë i mirëpresim të marrë larg në Paris dhe më pas Mykonos me familjen. Dhjetë ditë para pushimit tim, në Amb. e quan mua në telefonin tim celular për të më thoni se kam bërë një gabim me një ftesë për MPJ. Për të përmbledhur, MPJ quajtur AMB. në telefonin e tij celular dhe u tha atyre se ajo ishte gabim i tyre, por ai tha se vendimi i tij ishte bërë tashmë për të shkarkuar mua!

I kam zemëruar Kat, dhe unë tha se kjo është vetëm për të mjaftueshme me të gjitha këto misione qesharake në Athinë. Unë shkova në MPJ dhe ata thanë se do të më ndihmonte me çështjen time dhe të shohim atë nëpërmjet autoriteteve të inspektimit të punës në lidhje me pagesat, sigurimet shoqërore, shpërblimet dhe shkarkimin e padrejtë. Pra, një rast gjyqësor nëpërmjet zyrës së prokurorit të qarkut do të zhvillohet diku në vitin 2008, duke e ditur se sa i vonuar sistemi gjyqësor greke është.

Por, pa marrë parasysh se sa mësimet e kam mësuar, unë ende të kryejë këtë ndjenjë e tmerrshme për të qenë të pasuksesshme në mua. Kam aplikuar përsëri për një ambasadë dhe pasi të kesh lexuar përvojat tuaja dhe tani vënë minierë poshtë për herë të parë, unë jam tani duke menduar se unë kam më shumë gjasa mbivlerësuar të gjithë tregun e punës në misionet e huaja.

Kat Përgjigje:

Hi C dhe ju falenderoj për të marrë kohë për të ndarë përvojat tuaja. Ted, komentatori më sipër nga data 30 qershor, kishte deklaruar ka pasur shumë njerëz si ju, dhe për këtë arsye ju nuk jeni vetëm dhe nuk duhet të vërtetë të ndjehen të pasigurt apo të pasuksesshme për të mos lulëzojnë në një mjedis të misionit të huaj. Është si tha ai, duke punuar në një ambasadë si një lokal (grek, riatdhesohet greke, shtetas i BE-së ose jo-të BE-së me autorizim për të punuar në BE) është shumë herë nuk është e ndryshme se sa sektori privat rregullt. Unë jam nën popullit përshtypje që përfitojnë dhe gëzojnë atë shumica janë Oficerët e Shërbimit të huaj dhe diplomatë të cilët janë të importuara nga vendi i tyre në shtëpi dhe të vendosur në pozicione çdo 4 vjet.

Më tej, unë e di shumë pak njerëz të cilët janë të kënaqur me ndonjë punë të vendosura në GR - private, publike apo konsullore. Përmbajtja njerëz unë e di janë zakonisht të: a) ata që kanë biznesin e tyre (por mund të ketë dhimbje koke të ndryshme që kanë të bëjnë me tatimet, politika ndër-industrisë, etj), b), ata të cilët janë të lidhura dhe të paguhen të holla të mirë në thelb nuk punon, c) ata të cilët nuk kanë aspirata për një karrierë në rritje e sipër apo lëvizshmërinë në rritje, ose d) vetëm njerëzit me të vërtetë me fat që kanë gjetur diçka që u pëlqen, pa presion për të paguar qiranë, sepse ata morën pronën si një dhuratë. Njerëzit e tjerë përmbajtje Unë e di ose nuk punojnë (fat atyre), ose kanë punë me kompanitë e vendosura jashtë GR dhe janë paguar të lezetshme.

Thank you again për hapjen dhe duke marrë kohë për të ndarë përvojat tuaja me shumë si një lokal në Greqi punojnë për ambasadat. Unë mendojnë se u jep njerëzve njohuri të vlefshme dhe të prishet stereotipat në mendjet e njerëzve, e cila është ajo që kjo faqe është rreth.

Ndonjëherë ajo që duket si një "dështim", rezulton të jetë një bekim në maskim. Çdo rrugë që mbyllet në mënyrë të pashmangshme ju merr poshtë një rrugë që çon në diçka më afër atë që ju dëshironi, diçka më të mirë. Unë shpresoj se këmbëngulja juaj admirueshme përfundimisht rezulton në diçka që ju të gëzojnë. :)

Apostolos shkroi @ 18 Maj, 2008 në 16:30

Wow.

Një faqe interneti shumë informative. Ky post dhe komentet seksionet ka qenë me të vërtetë një sy-hapës.

Në qoftë se unë mund të shtoni mi 2 cent.

Prindërit e mi janë grekë që shpërngulur në N. Amerikë shumë vite mbrapa. Ashtu si shumica e grekëve në diasporë, ata ëndërruar të lëviz mbrapa me familjet e tyre, por me subjektin e punës për fëmijët e tyre crept gjithmonë. Nga përvoja e miqtë e mi dhe unë duket sikur të gjithë grekët e një brezi të caktuar mendojnë se duke punuar në një ambasadë të huaj është * * Grail shenjtë e vendeve të punës në Greqi.

Unë nuk e di se si apo pse, por gjithmonë kam menduar se kjo ishte një mirazh i madh dhe keqkuptim bruto e cilësisë së punës dhe perspektivat e punës së ambasadës në Greqi. Thanks për këtë post është konfirmuar.

Kat Përgjigje:

Thanks so much për të shtuar dy cent tuaj.

Po, madje edhe tani njerëzit më thoni, "Pse nuk ju merrni një punë në Ambasadën Amerikane në Greqi?" Ju e dini, si ajo është aq e lehtë. Dhe njerëzit me të vërtetë mendojnë se. Naive. Përtej ambasadës, nuk është e lehtë për të marrë një punë në Greqi që nderon meritor dhe të vështirë punën, paguan mirë dhe ka hapësirë ​​për promovimin.

Dyshimet tuaja janë konfirmuar nga të artikullit dhe artikulli im u konfirmua nga ata të cilët bujarisht ndanë historitë e tyre për të punuar për ambasadat dhe konsullatat në Greqi.

Angie ka shkruajtur @ 8 tetor 2008 në 20:33

Hi Kat!

I surfed në internet për diçka krejtësisht të ndryshme dhe gjeti faqja juaj - pretty cool dhe shumë e vërtetë.

Unë u rrit deri në Greqi, nëna ime ende jeton në Athinë, dhe unë jam kthyer sa më shumë që unë mund të vizitoni edhe në familje time miratuar greke :)

Unë aktualisht jetojnë në Austri dhe përdoret për të jetuar në SHBA për mjaft kohë. Që unë shkova në Shkollën gjerman dhe kishte miq, prindërit e të cilëve ose njëri prind ka punuar në qoftë ambasadës gjermane apo zvicerane (komunitetit të vogël), unë kam për të parë një shumë prej punimeve të brendshme dhe kjo duket të jetë e njëjtë kar si 10 vjet më parë.

Vetëm të kërkuar për të thënë hi dhe se ne të gjithë kemi të njëjtat probleme të gjithë mbi- dhe shumica e bosëve duket se kanë një gjë në të mirën e përbashkët që ata janë ose të vërtetë të pakëndshme që të jetë me apo dhimbje të vërtetë në një $$ es ...

Shpresoj se ju jeni duke bërë mirë atje poshtë ...

Kat Përgjigje:

Thanks so much për ndalimin në dhe duke konfirmuar se ambasadat në vendet e tjera mund të jetë po aq jofunksionale.

Dino ka shkruajtur @ 3 nëntor 2008 në 01:39

Kat, unë duhet të them se informacioni juaj këtu është e vërtetë! A jeni i sigurt që ju nuk keni qenë të punësuar për të shkurajuar folks nga të aplikoni për një punë në ambasadën e SHBA në Greqi?

Seriozisht, llogaria juaj është në përputhje me disa llogari të tjera të njerëzve që kam njohur, duke përfshirë folks që në fakt ka punuar atje. Nuk duket të jetë një mungesë e profesionalizmit, intrigës gjerë të brendshme, dhe "groupies" në vetëm rreth çdo nivel pozicion. Unë besoj se kjo është për shkak të faktit se ata veprojnë deri më tani nga SHBA, se çdo gjë shkon. Në vend se përfaqëson shumë më të mirë se praktika amerikane Menaxhim, Menaxhimi i Burimeve Njerëzore, dhe praktikave të punës kanë për të ofruar, Ambasada e SHBA gjatë viteve nuk ka shërbyer si një fener i dritës në këtë arenë. Pas të gjitha, kjo është Greqia, dhe çdo gjë shkon ... sidomos në Ambasadën e SHBA-ve dhe / institucionet e tjera të SHBA lidhur sponsorizuar! Kjo paradigmë është një dështim i vërtetë i politikës sonë të jashtme në Greqi.

Kat Përgjigje:

Hi Dino, kjo është e drejtë. Kjo është e vërtetë; ndoshta pak a shumë e vërtetë për rehati disa njerëzve. Por unë mendoj se është e rëndësishme që të jetë i sinqertë, kështu që askush nuk është i befasuar nga pengesat që mund të përballen ose disi gëzohen në përqafimin opsione të tjera.

Kam dëgjuar një histori ditë të tjera në lidhje me një ish-punonjës, mjaft një grua të mjerueshme nga standardet e të gjithëve, i cili përfundoi duke fituar një padi me dëmet e dhëna. Ndonjëherë është e mirë për të marrë larg nga njohja e vendit të dikujt dhe të thyejnë barrierat; për fat të keq, disa njerëz nuk e dinë se ku duhet të tërhiqen kufijtë.

Thank you so much për të lënë një koment dhe afirmimin tuaj se ajo që unë jam me shkrim është e vërtetë. Shpresoj që të shoh ty përsëri. :)

Rhodes ka shkruajtur @ 22 Maj, 2013 në 12:54

Për të punuar për Ambasadën e SHBA Unë besoj se është një çështje e nepotizmit ...
Nëse ju nuk e dini se dikush nga brenda, ju nuk do të merrni një punë, sepse është e njerëzit e tyre të cilët ata duan të ndihmojnë të parë.

Vetëm mendimi im.

Markos shkruajti @ 12 shtator 2013 në 14:43

hi, unë jam në Qipro një njeri i policisë ,,,, dhe i kanë pasport britanik, por unë dua që të ketë punë më të mirë, në bodygard ,,,,,,, edhe ju mund të trenit mua ,,,,,,,,, i Jam 36 vjeç ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, i presin pls përgjigje

Kat Përgjigje:

Shih seksionin, "Punoni për Ambasadën Amerikane '; Unë nuk jam një agjenci punë.

Papunësia në Greqi është 27.9%. Ju do të keni një shans më të mirë për të shkuar në Britani të Madhe.

Van ... shkroi @ 28 gusht 2014 në 01:28

l dëshironi të aplikoni për një punë dhe për t'u dhënë të cilat e mia më të mira l dini l mundet, por që do të më i lartë punësojë një DJ dhe një këngëtar? Disa mund të qeshin, por më besoni që punojnë natën është shkolla më e madhe ndonjëherë (edhe pse l shkoi në SHDSH e Athinës).

Komenti juaj

HTML-Tags:
<a href="" title=""> <abbr title = ""> <title shkurtesë = ""> <b> <blockquote përmendin = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q përmendin = ""> <strike> <strong>